GENERALITATI
Uleiul esențial de piper negru - planta care produce piperul este originară din Malaezia, India, China, Madagascar și Indonezia, uleiului de piper în cantitatea cea mai mare este produs în India, Singapore și Malaezia. Uleiul se extrage din boabele plantei de piper - Piper nigrum - , care aparține familiei Piperaceae, și este obținut prin distilare cu vapori, din boabele crude de piper uscate la soare, de culoare roșie, în timp ce piperul de uz casnic, se obține din același fruct, dar atunci când boabele sunt complect coapte, și învelișul exterior pericarpul este îndepărtat înainte de uscare.
PROPRIETATI
Uleiul esențial de piper, este condimentat, miros puternic, culoare foarte palidă galben-verzui, vâscozitate scăzută, ajută la stimularea circulației sanguine, și are o acțiune accentuată de încălzire a corpului, ajută la calmarea durerilor musculare și articulare, stimulează sistemul imunitar, și pe cel digestiv, stimulează activitatea rinichilor, ajută la dispersarea vânătăilor prin activarea circulației la nivelul pielii.
Proprietățile uleiul esențial de piper negru, sunt benefice pentru organism: - are efecte de analgezic, antispastic antiseptic, antitoxic, digestiv, laxativ, afrodiziac, diaforetic, diuretic, febrifug, tonic - în special pentru splină, stimulativ.
Este recomandat în:
- celulită, probleme de circulației,
- diverse dureri inclusiv musculare,
- reumatism,
- stări de oboseala și epuizare,
- apatie,
- lipsa libidoului,
- este folosit în componența unguentelor de încălzire pentru sportivi.
În cosmetică este folosit ca ingredient în:
- creme și unguente pentru stimularea circulației sanguine, și ameliorarea echimozelor,
- creme și unguente pentru tratament anti celular și drenaj limfatic,
- produse pentru creșterea tonusului muscular, scăderea durerilor la membre,
- uleiuri sau creme de masaj pentru eliminarea celulitei,
- parfumarea diverselor produse cosmetice, în special a parfumurilor bărbătești.
RECOMANDARI
Uleiurile esențiale, în general, se folosesc numai diluate, în uleiuri de bază adecvate, înainte de folosire trebuie făcut un test de sensibilitate, cu un plasture timp de 24 de ore, pe o porțiune de piele mai puțin sensibilă, uleiul de piper, se combină foarte bine cu uleiul de salvie, ghimbir, cuișoare, coriandru, lavandă, fenicul, limetă.
Uleiul esențial de piper negru poate provoca sensibilitate, reacții alergice, iritații persoanelor cu o piele mai sensibilă.
Deși este considerat un ulei sigur, care poate fi folosit fără probleme, fiind un ulei picant, puternic condimentat, folosirea lui este contraindicată în sarcină și alăptare, persoanele cu pielea sensibilă sau cu iritații la nivelul pielii, trebuie să consulte un specialist, înainte de utilizare, nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor, se folosește numai extern.
Uleiul de piper negru se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu