GENERALITATI
Uleiurile volatile folosite intern în anumite afecțiuni, sunt cel mai rapid remediu al aromoterapiei și al fitoterapiei, sunt eficiente în afecțiuni infecțioase, dezechilibre psihice, dezechilibre hormonale, suferințe cauzate de stres sau de un mod de viață necorespunzător etc., avantajele utilizării interne a uleiurilor aromatice, sunt multiple:
- sunt rapide - s-a demonstrat științific, ca în multe cazuri, uleiurile sunt mai rapide decât medicamentele,
- sunt concentrate - un gram de ulei se obține din sute de grame de plantă -, datorită concentrației sunt eficiente doze mici - câteva picături -,
- sunt ușor de administrat și manipulat,
- sunt ușor asimilate de organism, datorită volatilități, se răspândesc ușor în aparatul digestiv și căile respiratorii, ceea ce le întărește efectul benefic.
Este obligatoriu să se respectate anumite reguli în cazul administrării pe cale interna a uleiurilor volatile:
- trebuie respectat strict dozajul prescris, pentru că uleiurile volatile sunt prin excelență puternice,
- este necesar să ne asigurăm că nu suntem alergici la un anumit tip de ulei esențial, să avem grijă să nu folosim un ulei contrafăcut, caz în care pot apărea efecte neplăcute, cu manifestări imediate sau în timp - iritații, hemoragii interne, tulburări digestive, etc.
PRINCIPII ACTIVE, BENEFICII, RECOMANDARI
Uleiul volatil de mărar are efecte benefice, asupra organismului, fiind foarte ușor absorbit de piele. Datorită conținutului de estrogen, uleiul volatil de mărar, este deosebit și unic, în raport cu alte uleiuri volatile și cu alte produse, aplicat prin masaj, mărește volumul sânilor în mod natural, de fapt, folosind zilnic masajul cu acest ulei, sânii vor fi mai fermi și mai frumoși, primele rezultate apar cam după o lună.
Este bogat în vitamine A, C, beta-caroten, grupul vitaminic B, acid folic, riboflavina, niacina, săruri minerale - cupru, calciu, mangan, potasiu, fier, zinc, magneziu - și în proporție mare conține carvona- un antioxidant puternic, specific mărarului,
- este anticancerigen,
- combate insomnia,
- este un foarte bun diuretic, grație conținutului ridicat de potasiu, sulf, sodiu,
- este antiseptic intestinal, stimulează sistemul digestiv, ajutând la eliminarea gazelor intestinale,
- combate înmulțirea bacteriilor care produc infecțiile gingivale,
- este galactogen - mărește secreția de lapte -,
- acționează ca antiinflamator asupra hemoroizilor,
- combate transpirația, ajută la eliminarea excesului de apă și toxine din organism, menținând o piele sănătoasă.
Uleiul de mărar se poate prepara foarte ușor și în casă - 10-12 lingurițe de mărar mărunțit sau măcinat, la 1 litru ulei de floarea soarelui - presat la rece -, se lasă la macerat într-un vas închis ermetic, două săptămâni, vasul se agită în fiecare zi, se filtrează prin tifon, și se depozitează în sticluțe mici de culoare închisă, în locuri uscate și răcoroase.
Tratamentul cu ulei și preparate din mărar, este bine să se facă, cu acordul și sub îndrumarea medicului specialist. Uleiul de mărar nu este recomandat în timpul sarcinii.
Uleiul volatil de marar s epoate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu